Dreams with a taste of sweetness

Vill testa göra denna, vet dock att det kan vara svårt att framställa i ett studentrum..

Men det kostar inte att drömma iaf!

Fast drömmar smakar inte heller..

 

Cirka 10 bitar

Mandelbotten
400 g mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Chokladtryffel
300 g mörk choklad, med 70 procents kakaohalt
2 dl vispgrädde
2 dl lätt crème fraiche
2 msk strösocker
1 dl varmt, starkt kaffe
2 msk konjak
25 g rumsvarmt smör

Garnering

mörk choklad
påskkycklingar eller ­
rosor i marsipan

1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter.
2. Riv mandelmassa på rivjärnets fina sida. Rör ner äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal.
3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna men vara kvar i formen.
4. Chokladtryffel: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde, crème ­fraiche och socker och häll över chokladen. Tillsätt kaffe och konjak och rör till en jämn smet. Blanda i smöret klickvis ­
i chokladsmeten.
5. Häll chokladtryffeln över     mandelbottnen. Täck och frys tårtan i minst 4 timmar.

Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter före servering. Garnera med hyvlad choklad och ev marsipanrosor/marsipankycklingar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0