Dreams with a taste of sweetness
Vill testa göra denna, vet dock att det kan vara svårt att framställa i ett studentrum..
Men det kostar inte att drömma iaf!
Fast drömmar smakar inte heller..

Cirka 10 bitar
Mandelbotten
400 g mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Chokladtryffel
300 g mörk choklad, med 70 procents kakaohalt
2 dl vispgrädde
2 dl lätt crème fraiche
2 msk strösocker
1 dl varmt, starkt kaffe
2 msk konjak
25 g rumsvarmt smör
Garnering
mörk choklad
påskkycklingar eller
rosor i marsipan
1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter.
2. Riv mandelmassa på rivjärnets fina sida. Rör ner äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal.
3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna men vara kvar i formen.
4. Chokladtryffel: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde, crème fraiche och socker och häll över chokladen. Tillsätt kaffe och konjak och rör till en jämn smet. Blanda i smöret klickvis
i chokladsmeten.
5. Häll chokladtryffeln över mandelbottnen. Täck och frys tårtan i minst 4 timmar.
Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter före servering. Garnera med hyvlad choklad och ev marsipanrosor/marsipankycklingar.