Livstecken/täcken

Stop, hej hallå!
Var länge sen jag skrev något här, men just nu orkar jag inte uppdatera något stort och avancerat, utan det får komma sen. Bara en liten inblick i morgondagen tänkte jag ge:

Nu tänker jag krypa ner under mitt tunna täcke och sova i den mörka natten, till dess att jag ska stiga upp och bege mig till nyårslägret Livskraft tidigt i morgon bitti, där min syster för tillfället huserar. Ska se den underbara musikalen "The Reason/Resan", som ska uppsättas (heter det verkligen så?) där i morgon, denna gång dock utan mig som medverkande. Men jag ska se på iaf och jag är säker på att de kommer att lyckas riktigt bra med den! Det vet jag att de kommer, för de är bara så bra.

Hejja, hejja liksom!

Åker kl 9 på morgonen till Strömfors utanför Umeå tillsammans med stora delar av det gamla TG-gänget som ska framföra musikalen, men som inte ska på lägret i övrigt. Blir nog en intressant och trevlig dag. Hoppas bara att de står ut med att jag hänger omkring dem hela dagen, då jag inte har något annat att företa mig med riktigt..

Ska försöka ta med mig mobilladdaren och ringa Olov lite iaf, så att jag inte blir allt för mycket i vägen.


Ärsch, nu ska jag sova.. Harre, pöss!

Klar. Den här bilden symboliserar lite grann av det jag känner nu



Sista rycket is the hardest part, and that is the hardest part

Nu kör vi! Your going down hemtenta! Kämpa, kämpa :)

YOU GO GIRL!!

...Hoppas att detta patetiska försök till att peppa mig själv fungerar, men vi får väll se..

Grisar

Jag gillar grisar, särskilt julskinka!!! Grisar är rosa. Rosa är min favorit färg :D Jag brukar ha senap på min julskinka, som jag har på mackor... Grisit...  Jag äter min gris RÅÅÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!! (i dag gjorde jag skinkglass) // Jenny

Hmm.. Ögglor kanske det skulle vara?


"Har du tänkt på en sak? Det här består bara av ugglor."


/Fanny om virkning


"Vi kan ju släcka tampan i laket!"

/Fanny om ljussättningen i rummet


"Du kan ju kolla glassen, medans du lixs är uppe och springer"
"Nja, alltså den har knappt börjat smälta"

/Fanny säger till om den hemmagjorda glassen som vi ställt in i frysen, jag ska kolla om den börjat frysa till

Gamla minnen.. 3:e klass var det nog


Dagens fundering

Blir det varmare eller kallare om man har lösa eller åtsittande kläder om det är kallt/blåsigt ute?

"Undergång- Jennys uppgång eller fall"

Det är faktiskt en bra bok. Jared Diamond "Undergång - civilisationers uppgång eller fall" kan jag varmt rekommendera. Jag gillar denna mening:

"Växterna på ön hade alltså redan överlevt otaliga torrperioder och El Niño-perioder, och därmed är det osannolikt att alla dessa inhemska trädarter till sist valde en tidpunkt strax efter dessa oskyldiga människors ankomst att för att lägga sig ner och dör på samma gång.."

Just denna fråga har jag faktiskt lagt bakom mig, så nu är den stora frågan om det är tentan i stort som blir min undergång eller om jag klarar det. Men som tur är så har jag bestämmt:

JAG SKA KLARA DET!!

Håll tummarna för mig, för nu tar jag tag i det här!

12 dec

Sunrise, sunrise.. What a beautiful morning. Sankta Lucia in the bjällerklang.
I'ts been a hard days night and I've been working like a dog.

Såg Lucia på Kaplan igår morse och "minnen, vilka underbara minnen". Ibland önskar jag att gymnasiet hade varat i fler antal år. Fast, ändå inte, tänk vad alla hade varit uttråkade i slutet. Om man vet hur trötta och lessa vi var i trean i slutet...Hur många kämpade särskilt mycket de sista veckorna? Jag tror att det utbröt en så kallat kollektiv skoltrötthet och många hade nog gärna skippat om inte sista året, så iaf sista terminen om de fick. Och nu har alla flygit vind för våg vidare på sina personliga vägar i livet och skapar nya möjligheter till deras nya spännande tillvaro.

Studenten var nog avskedet för många av oss, "there you go, och jag kommer kanske aldrig se er igen". Efter studenten börjar det riktiga, hårda livet när man inte längre ska vara barn utan bli vuxen och ansvarsfull och ta hand om sig själv. Men varje gång jag kommer hem är jag barn igen. Så är det bara och jag kommer inte ifrån det. Jag är dotter, inte en självständig, vuxen individ. Men än så länge gör det inget, utan jag vet att det kommer en tid då också jag får vara helt vuxen för mina föräldrar. Inte just nu, men det kommer. Vem vet, det kanske kommer att vara med saknad man blir vuxen i ens föräldrars ögon? Eller så kanske det främst är en befrielse, vem vet..



Don't try to live so wise, don't cry because your so right

Cultivate your hunger before you idealize
Motivate your anger to make them realize
Climbing the mountain, never coming down?
Break in to the contents, never falling down

Take your time baby your blood needs to slow down
"Breach your soul" "reach yourself before you gloom"
Reflection of fear makes shadows of nothing
Shadows of nothing...

Don't try to live so wise
Don't cry coz you're so right
Don't dry with fakes or fears
Coz you will hate yourself in the end


Vill inte, orkar inte, men måste

Åh, jag vill verkligen inte göra hemtenta! Egentligen är det inte det att den är så jobbig, jag har bara mycket att göra och känner mig verkligen inte peppad för den.. Åh, ge mig lov och inget att göra! Missförstå mig rätt när jag säger att jag vill vara ensam i ett rum och bara ta det lugnt. Visst är det trevligt att vara i lägenheten, men kanske nästan för trevligt, jag kan inte fokusera på det jag borde.

Önskar typ att:

"De är över nuuu och jag har glömt bort alla dagar med dig hemtentan <3!"

Eller jag vill komma ihåg, fast utan att behöva kämpa för det.
Jag är verkligen slö, jag vet.

Naruto!

Jag vet en barnserie, men låten är underbar!

 


Santas Christmas sleigh

This is nice, om man vill höra all möjlig julmusik:

Julradion.se



Yea, plastic nature in the metaljunkyard

Tillbaka i Skellefteå
Praktik
Träffa Emma
Trött och slut
Måste börja med alla hemarbeten
Annars kommer jag att faila
Jobbigt

Alltså blurk
Jag har inte ens några bilder att lägga upp

Och kommit fram till att det är roligare att titta på tv serier än att läsa om hållbar utveckling

Slutet på en era och den möjliga början på en ny

Så var det med det, idag är troligtvis sista kvällen i rummet i Umeå. Hursomhelst är det i alla fall uppsagt och jag kommer inte att vara ägare av det efter nyårsafton. 1 Januari står mitt rum i någon annans namn. Då är det inte längre mitt.

På något vis känns det sorgligt, men samtidigt så vet jag att det nog egentligen bara är början på en mängd nya möjlighet och om det går som jag vill, början på en ny tid. Uppsala here I come liksom. Men vad vet man, det som nu lockande och förväntansfullt verkar knoppa sig likt blommorna under den milda våren och bida sin tid i det mysiga decembermörkret, kanske inte klarar av att sprida ut sina sköra flortunna blad, utan giftiga ogräsmedel ångar i den kyliga luften och gör det förkrympt och nedtryckt, assemblerad av den grymma verkligheten. Med andra ord, jag vet fortfarande inte om jag kommit in. (Och om någon vet vad assemblerad betyder, så jag vet, det passar inte in, men jag tycker att det var ett vackert ord)

Jag vill verkligen VETA NU! Fast egentligen vill jag bara veta om det är en bra nyhet, för annars blir det depression 2.0 i min värld, för att använda ett modernt ord.

Under the pavement

Utlovade bilder på/från min pysselkväll:

 

 

 

 

 


The tale about the gingerbreadhouse that always invites you

That is because it has not got any backside.

 

Pga felaktigt antagande kring existerande mängd material får konstruktionen endast användas åt ett håll, för er egen självkänslas skull

 

 

 

 

 

 


En sekund är jag evig och sen vet jag inget mer

Aj. Väldigt lite. Sen var det inget mer.

Vaccinerad och go å gla fortfarande.
Kom bara att tänka på att det är tur att vi har en så bra vårdkår, jättetrevliga och framförallt pricksäkra! Lyssnade på en farbor och gumma som stod framför mig i kön och pratade. En tjej kommenterade då att kön gick väldigt snabbt och att de måste vara bra på att träffa av rätt med sprutan direkt. Så svarade farbrodern henne:

"Ja, de har nog övat på pricktavla hela sommaren!"

Åh, vad glad jag blir när folk säger sådana saker! Fick som en bild av folk i sjuksköterskauniformer som står och ser lite ut som att de var med i Robin Hood filmer och siktar in sig på måltavlor med sina små vaccinationssprutor. Alltså vad skulle man göra utan humor och fantasi i vardagen?


Jag försöker se ut som att det gör ont

 

The bevis på mitt onda

 


3 dec


2 dec

Jag vet att jag skriver detta när klockan passerat 12 strecket och datumet inte längre stämmer, men man kan inte få allt rätt här i världen. Skulle vaccinera mig idag, men det var slut på Universitetet tills nästa vecka och vårdcentralen stängde i samma ögonblick som jag och min järnhäst nådde fram till dess port. Så jag tänker bedra mig dit imorgon (läs: senare idag) och göra mig lite sjuk för att slippa vara mycket sjuk. Vi kan ju hoppas att det är kvar lite till mig då och att det inte blivit slut också på vårdcentralen när jag behagar mig att fara dit. Men oroa er inte, jag ska fara direkt dom öppnar har jag tänkt. Ingen panik i lådan.

Btw var det sol idag och en av de vackraste solnedgångarna på länge! Hade tyvärr inte på mig kameran, men helt ärligt tror jag inte att den hade kunnat göra den rättvisa. Vissa saker upplevs bäst med ens egna sinnen <3


Jag och min järnhäst på äventyr


Idag blev basgrupps-Tommys cykel stulen. Och återlämnad. Det var lite spännande, minst sagt.

Jag trampar just förbi hans hus/cykelbod i godan ro när jag ser honom stå utanför boden, utan cykel. Det tyckte jag var lite lustigt, eftersom jag min vana trogen inte var allt för tidigt ute och han, om han tänkte hinna till universitetet i tid, också borde vara på väg. Så jag stannar och slänger ur mig någon cool hälsningsfras, i stil med:
-Hej Tommy!

Han svarar inte fullt lika nonchalant med något liknande:
- Hejsan, hejsan! Du, någon har stulit min cykel! *ledset ansiktsuttryck*

Jag använder alla mina sinnen, däribland medkänsla, när jag svarar honom med eftertryck:
- Det sög ju! *också ledset ansiktsuttryck*

I alla fall, jag erbjöd mig att skjutsa honom, eller egentligen erbjöd jag honom att skjutsa mig och han accepterade erbjudandet och vi begav oss av mot universitetets avlägsna nejder. I Mariehemsbacken hör jag honom säga:
- Här kommer min cykel!

"Random", hinner jag tänka innan vi saktar ned och stannar vid en kille som drar Tommys karaktäristiska rosa cykel uppför den långdryga Mariehemsbacken. Efter att Tommy på engelska förklarat (killen pratade engelska) att det var hans cykel som killen drog så förklarade killen sig genom att säga:
- My bicycle was broke, this one wasn't locked. I had a rush to school this morning.

Ok, det var ju också en anledning att sno en cykel? Tja, jag skulle inte göra något sådant, men bevisligen så finns det ju folk som gör det..

I just can't get you out of my head

NanananananananaNanananananananaNanananananananaNananananananana

Transformation!



Jag trodde att jag bodde i en by

Men jag måste ha bott i ödemarken.

"..så som hände i vår lilla by där
ortens dominerande företag med 700 anställda.."


Demokratiutredningen, SOU 2000:1

Amish á la Wikipedia

Stämmer verkligen dessa fakta om Amishfolket, tycker att en del verkar lite spårade?


Först står det:
"Med varandra talar de pennsylvaniatyska, en slags variant av tyska, och under sina religiösa sammankomster (som sker hos varandra, kyrkobyggnader finns inte) talar de gammaldags tyska, men för att kunna fungera i samhället lär de sig även engelska."

Lite längre ned på sidan står det däremot:
"Amish folket har egentligen inget eget språk utan använder sig istället av slags signalsystem."


Katate? Ok?

"Vid dopet bryter en hejdlös fest lös i hela grannskapet. Dopen slutar allt som oftast med fylla, skadegörelse och brott mot sambolagen.[källa behövs] När man väl har blivit medlem finns det ingen återvändo. Om man skulle bryta sitt löfte så blir man bannlyst. Alla i församlingen går samman och fryser ut "förrädaren".[källa behövs] Konflikter löser man bäst, enligt Amish-folkets uppfattning, genom olika vapenlekar, tystnad och thaiboxning.[källa behövs] Det är heller inte ovanligt att man har svart bälte i karate.[källa behövs]"

1 dec

Idag är det den 1 december. Om ni inte märkt det, eller inte läst min rubrik så tänkte jag upplysa er med den förunderliga nyheten. Ännu ett år snart till ända och tydligen med en synnerligen snöplig sorti. Vad hände med att det inte snöar? Det är december och världen här ser ut som det vore i september, deprimerande på min ära. Men fick under gårdagen i alla fall motta en glädjande nyheten hemifrån, att det under den senaste tiden snöat uppåt 1 dm i min vädervälsignade hembygd. Nu kan man bara hoppas att detta väder håller sig där hemma, för en grön/grå/brun jul är verkligen bland det sista jag vill uppleva just nu.

Förra året  1 december kom min syster på besök i lägenheten och i år blir det ombytta roller. Nästa vecka är det jag som invaderar henne där hon bor, i min gamla lägenhet. Hoppas bara att ingen svimmar denna gång..
Nej, det blir säkert mysigt <3 Vi kan alltid sjunga på den här från "the Cave of two lovers":

"Forgot the next coupple of lines, but then it goes: Secret tunnel, secret tunnel through the montains, secret, secret, secret, secret tunnel! yea.."



Ibland märker man hur man så enkelt kan förändra något, bara genom att tänka lite annorlunda mot för vad man gjort förut. Mitt tvättställ på toan leds genom några plaströr till duschavloppet. "Jaha?" tänker ni, "vad vill hon nu?" "Random.." I alla fall, eftersom den som bott här innan inte rengjort detta rör och det luktade få förunnat inte så angenämt för min puderliga näsa, så rengjorde jag det samma dag som jag flyttade in. "Ok?!" tänker ni igen, "värdefullt vetande eller?" "Intressesmurfen hoppar upp och ned samtidigt som intressesmurfklubben får några mindre smickrande bilder på sin blåe idol hoppandes och pustandes"

Ja, i alla fall. Jag kunde inte få röret att passa med avloppets hål efter att jag hade rengjort det, vilket gjorde att det såg ganska fattigt ut. Men storartat, kyligt, snyggt och allt vad det var så böjde jag mig häromdagen helt enkelt ned och vände på röret.
Så var det med det.
Sagan är slut och historien fått sitt lyckliga ändelse.

Röret och avloppet när jag flyttade in (Mmm.. Jummie):


RSS 2.0