Mot hemstaden och den snöiga hembyn!

Ikväll kl 22.25 åker vi iväg med Ybuss på äventyr, mot vägar där ett efterlängtat påsklov hägrar, skönt! Om exakt en vecka är vi tillbaka. Vi ses!

 

 


Beautiful songs play in the middle of the day

 


Dagens "Att göra lista". Helgens "Ha gjort lista"

Idag blir det att göra läxor och tacopaj, städa en aning och diska, packa inför Skellefteåtrippen och träna, träna, träna.

 

Helgen innebar att jag och Helena, Olovs syster, for och lyssnade på Olovs och andra körers konsert på Nationskörsfestivalen. Väldigt trevligt och mäktigt! Dock var det en aning (väldigt mycket) läskigt när ett flygellock gick sönder och for som ett mördande vapen mot publiken. Ingen blev skadad, men de flesta i publiken fick nog en smärre hjärtattack åtminstone. Sen på kvällen följde jag några ur klassen for på en nation här i Uppsala och hade trevligt. Igår var vi bjudna till Olovs syster Marias tidiga 30års firande (hon fyller egentligen år imorgon) och åt jättegod mat och tårta och hade väldigt trevligt. Så såg helgen ut alltså, trevligt värre!

 

Bilderna under tog jag på en promenad till skolan (2 veckor sedan tror jag) när jag för en gång skull var tidig och därför tog en väg som möjliggjorde lite ÄVENTYR! Dvs blöta sockar och finafina bilder i vårsolen som nu ÄNTLIGEN kommit till det så länge snöiga Uppsala. Btw är det ca 9 grader varm ute idag, utan sol, amazing!

 

 



Yea, om jag hade bikinibehov kanske denna enkla skulle vara något..

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Stopp i avlopp is no more

Äntligen kommer vi att kunna använda vårat handfat på toan. I en evighet, dvs ca 4 veckor har det varit svårt för vattnet att rinna undan och i ca 1-2 veckor har det helt varit stopp. Detta har inneburit att det så småningom blivit superäckligt där och som räddare i nöden kom idag vår snälle rörmockare som lärde oss hur vi skulle göra om detta hände igen. Det finns trevliga människor, och så finns det verkligen riktigt snälla människor. Han lät som en riktigt trevlig människa (även om jag faktiskt aldrig såg honom). Nu har vi iaf ett fungerande handfat, underbart liksom!

Här är en härlig dubbelmoral som finns nere i källaren på BMC, what liksom?


Tänk om man hade en liten, liten blomma. Så vackert, så vackert fallerrallera

Bilden kommer från en verklig insprirationskälla och en superfin blogg. Tryck på bilden, så kommer ni dit.

Picture 1


Den fallande ukulelen

Spännnade dag idag. Vi vaknade med höga ambitioner, att bevandra oss till Uppsalas sydöstra nejder, Gränby och med huvudmål: Ikea. Via Röda Korset, italiensk specialbutik (med riktig itialiensk glass, chinotto, läskiga burkar med kladdiga oliver) och genom snö och rusk tog vi oss till Ikea. Väl där och på väg till matrestaurangen ringer Olovs PMbuddy och ger oss ett bråskande problem. Fel fil skickad och tidsbrist var ett faktum. Så besöket på Ikea blev inte så lugnt och enkelt som vi trott.

Men med köttbullar för 16 kr i magen lyckades vi skynda oss igenom den stora affären och komma ut i den 9 gradiga värmen utomhus. Väl utomhus skyndar vi oss relativt långsamt mot busshållplatsen för att se när den efterlängtade bussen skulle gå. Medan vi går i godan ro (Olov släpandes på en kartong med en "Benno" dvdhylla i), ser vi bussen komma. I ren Indiana Jones anda tittar vi på varandra, varpå tempot höjs med ca 400 % och vi springer mot bussen. "Vi hinner, vi hinner- eller, vi kanske hinner!" skallar ropen och vi springer, nej vi sprintar mot vårt för stunden orörliga mål. Sicksackar mellan en rondell, snödriva och lergrop i jakten på att hinna. Vi blir blöta om skorna, men vi hinner! Jippie!

Sen tar vi ytterligare en buss från tågcentralen och kommer hem helskinnade, lättade och inte sena. Snyggt säger jag bara. Sen gör vi god mat och snickrar ihop Ikeamöbeln (vilket fungerade att göra utan missöden, sucess!) och tar in påskris och pyntar en aning. Bra dag helt enkelt, lite stressig, men bra.

 



Dagens dåliga skämt (preformed by mig och Olov, vi är trötta):

"-Vad tror du skulle hända om jag bara tjorvade ihop alla mina sladdar som du brukar göra?
-Tja, de skulle nog bli jättejobbigt.
-Men tänk om de skulle föröka sig, råvärt! Då skulle jag kunna öppna upp en affär.
-Då blir det en massa sladdbarn!"


Solig dag i ett soligt Uppsala


What to say, nothing is the word.

Om jag faktiskt hade fått ett rum i fredags skulle jag skrivit det tidigare. Alltså fick jag inte ett rum. Klar med PM:et var jag i torsdags och sedan dess har jag inte gjort så mycket. Bakat bullar till sent på kvällen, skrivit PM till sent på kvällen och sovit sent på kvällen. Ganska händelselös helg helt enkelt. Men inte så dålig, bara lite tråkig.

Shoppat lite har jag iaf gjort!
Köpt en klänning, två linnen och ett par ursöta små örhängen för 49 kr.
Får lov att visa örhängena någon annan gång, var några små fåglar!

Snöstorm utanför fönstret

Den här tapeten vill jag ha

 

 

Den här musikern hörde jag live i fredags

 


Studentrum?!

Idag har jag fått, som titeln till detta inlägg beskriver, 5 st erbjudanden på studentrum. Nu kanske det äntligen släpper och jag kan få ett eget rum, så att jag slipper leva på min kära pojkväns nåder. Vi får se efter den 18:de!

Dagens bästa:
Våren börjar spira, knoppar börjar knoppas och allt får helt enkelt ett nytt liv här i Uppsala

Dagens värsta:
Jag måste ta mig i kragen och skriva ett supertråkigt PM som jag inte förstår hur det ska se ut, blä.

Idag det är en dag den med

"Och vi kan alltid följa med"

Åh, Bernard och Bianka, vilka minnen. Tänk om jag hade hetat Penny, som flickan i första filmen. Då hade jag kunnat kämpa mot superskurkar och räddat dagen. Men nu heter jag i alla fall Jenny, lite liknande och kan förhoppningsvis klara mig igenom dagen. Aja, hursomhellst, nu måste jag gå till skolan (tar ca 45-50 min att gå, lååååångt) så jag hoppas att alla i hela världen har en jättebra dag!


Dagens horoskop

När du tror att du har allt i en liten ask,
märker du att du glömde limma fast botten.
Typiskt dig.

Yea! Klockren

pimp_coop


Idag är det soligt

Superfint väder och 8 grader, nice!

Idag ska jag:

Boka biljetter hem
Tvätta vitt
Baka bullar
Skriva PM
Gympa med Olov (vi ska skaffa magrutor, han och jag)

Väldigt vackert sång:


In the ghetto


Så går tåget vidare och vidare..

Hmm... Funderar på att boka biljetter till hemresan till påsk snart. Kan vara bra att ha bokat, så att man inte sitter där utan biljett just innan man vill fara. Jag gillar att åka tåg. Det påminner lite om mig själv faktiskt, det är ganska långsamt och ganska miljömedvetet. Det kan vara väldigt skönt när saker faktiskt tar sin tid. Visst, många tycker att jag kanske borde ta flyg till hem till Skellefteå, eftersom det tar så mycket längre tid med tåget, och ibland till och med flyget är billigare. Men jag behöver inte stressa, varför ska man behöva göra det? Så jag tar tåget och puffar vidare mot nordligare nejder om ca 2 veckor, jippie!

 

Nu vet jag inte riktigt hur mycket snö det är hemma numera, men när jag for såg det ut ungefär så här.

 

 



Do you remember when we met?

Jag:

"Du luktar kanel"

Olov:

"Vill du att jag ska lukta ännu mer kamel?"

*Underförstått att Olov just ätit en Pitakaka, dvs en kanelkaka (han vill ha en till)och att han sa fel*

Födelsedag och Tenta- Helgen i sammandrag

Here we go, i fredags hade jag första tentan på nya kursen, näringslära. Torsdagen (för att inte nämna dagarna innan det) spenderades tillsammans med ett anteckningsblock i ansiktet och små memoryliknande lappar i fickan, i pluggandets tecken. Olov fyllde även 20 år, vilket firades med att äta kladdkaka och därmed bryta våran godis/glass/kak fasta.

Fick även ett efterlängtat brev på fredagen, som förgyllde dagen något ytterligare. Klockan 04.30 på lördagmorgon steg jag upp för att möta min kompanjon och fina vän Rebecka, som kom till oss under dagen då hon var på genomresa mot sydligare trakter. Och för första i gången i mitt liv har jag nu också sett en uggla! Riktigt spännande var det, kl 5 på morgonen.

Igår kom Helena och Tomas på besök och vi hade ett litet födelsedagsfika, mycket trevligt!
Olov sa om att jag köpt ett sudd till honom (eftersom han inte hade ett enda att låna ut):
"Men det är som att jag skulle köpa ett x-box till dig"

Han menade då att jag köper saker som jag vill ha och ger till honom. Jag skulle dock inte ha något emot ett x-box, måste jag säga.


Idag har jag inte gjort något av vad jag borde, utan har roat mig med annat. Vilket gör att jag ska göra följande ikväll:

Skicka sms till Rebecka
Göra klart powerpointen till imorgon, då jag har demonstration
Öva inför demonstrationen
Gå och handla
Fara på friskis och Svettis och träna

Lite bilder från helgen:

 

 

Födelsedagsgossen

 

 

 

 

 

 

 

Random skyllt @ Pressbyrån?

 


Singing and singing, on and on

"I needed money cause I had None

I fought the law and the law won"


Olov:

"You fought the lawn and the lawn won? Fail Jenny."

Energi, Protein, Fett, Kolhydrater

Tar det aldrig slut? Denna evinnerliga näringslära.. Är så less, känns verkligen inte som att jag får in det jag borde i skallen. Tråååkigt..


Men nu till något roligt! Vad jag tror är typ världens roligaste hemsida (vissa väl valda avsnitt):

Avigsidan.se

Lost in this world I even get lost in this song And when the lights go down That is where I'll be found


Filkonst




It's a new day, It's a new time

Dags att "slå spiken i trädet", pluggning idag för tentan på fredag.

Näringslära here I come!

 

 


En januariafton på Kvantum, Skellefteå

Systrarnas äventyr i trakterna av Skellefteås väna nejder var på intet sätt under januarihimlen dolt, utan deras förunderliga äventyr började helt planerat och öppet en till syntes helt vanlig dag under den frostiga kvällens glittrande månsken. Som de till slut skulle förstå var inte målet för deras resa det som var den viktiga delen i detta besök på den fina affären bakom huset, utan det var resan som var själva målet.

 

 

Vad de icket kunde ana var att de söta små djur som till salu var i butiken skulle vara så farligt mycket på fel sida av stängslet. Vem kunde vara så grym? Hur kunde det gå så fel?

Tja, vad kunde de göra? Lösningen var självklar, tydlig. Det fanns inte mycket till val, utan det enda de kunde bidra med var att exploatera detta för den övriga världen, i form av bilder.

Finn ett fail

 

 


RSS 2.0