Bränner min skugga


Känner mig som en vingklippt Pegasus

Varför är det stopp i vårt avlopp igen? Inte coolt med skägg på tandborsten.

"Seriöst... Näemen, det blev väl fint. Ett slott rest i ära till din nördighet."

Kommentar angående min skapelse. Otto briljerar.

Dagen D

Idag smäller det. Efter att ha lämnat in Paracelsushemtentan ska här partas.
Kanske blir det ännu en nattkebab. Kanske.
Halva A-kursen är om fyra timmar avklarad, och snart fortsätter vi med kompisarna Freud och Nietzsche. Som jag känner mig lagomt taggad på.
Meanwhile leker jag med Google Sketchup. Mycket roligt - ännu mer tidskrävande.
Och Age of Mythology/ Empires 3 - äntligen har norrlänningarna skaffat det tredje spelet, onlinespel here we go.

Till allas förtjusning kan jag härmed basunera ut att jag har beställt Starcraft 2 till Jenny. Jag blir nog hennes syskons idol. Kanske?


Obs. Please ignore: Den fina färgen på skorstenen!

Over and out!

Förresten

Bion var superfin. "I rymden finns inga känslor" Kanonkul, 5 av 5 toasters. Den vill jag ha. Helt enkelt.

I know what I want and I want it now!

6a00e54ef2be2d88330120a62e80c3970b-800wi


Dagen har kommit.

Jag trodde aldrig att det skulle hända. Men nu har det gjort det. Jag är officiellt less på korv och spagetti. Så, nu har jag sagt det. Känns som att en tyngd lättat från mitt hjärta.

Eftersom denna vanligtvis synnerligen eminenta rätt (min favoriträtt) varit det enda som vi haft i matväg de senaste dagarna (veckorna känns det som) är det kanske inte så konstigt. Men förhoppningsvis så kommer jag tillbaka inom kort. New and improved, so to speak.

Chill med dill

Mot vinterland, Hedträsk i mitt hjärta.

 

Månen. Det är så den ser ut. Egentligen.

 

 

 

 

 

 

Fika med de finaste!

 

 

 

 

 

 

Kusinkalas (Fin dubbelhaka hos mig)

 

 

Gudstjänst i Bolidens kyrka.

 

 

 

 

Välkommen hit, välkommen hem?


Blogg.gemensam.se?

Kanske det kanske? Vi får se helt enkelt hur det utspelar sig. Helgen hemma var superfin och mycket hann upplevas, bland annat ommöblering i mitt gamla rum, kusinkalas, mys, god mat, fint väder, fin gudstjänst i bolidens kyrka (vi lyssnade på körsång där tyvärr antalet i kören översteg det i publiken, lite tragiskt), tågresor med spännande händelser och mycket mer. Längtar redan att få komma hem till jul, Olov sjunger ju julsånger hela tiden så det är svårt att inte börja tänka i de banorna. Jag är fortfarande av den bestämda åsikten att julpynt/julsånger bör inte pyntas/starta föränn tidigast 1 december alternativt första advent, men eftersom Olovs kör redan har börjat så hörs ibland "Jingle Bells" spelas i rummet. Alltså, dåligt.

Klockan är för mycket, så jag orkar inte lägga ut bilder. Om jag hinner då kommer de i morgon. Ska på friskis, bio och plugga i morgon, tight schema here I go. Eller, okej. Ni får ett smakprov.


 

Tågresa.



Blogg 3.0?

Detta är en våldtext. Inte en verbal, fysisk eller psykologisk, snarare litterär.
Dessa våldtäkter kommer regelbundet att ske i form av blogginlägg.

Du kommer att känna igen dessa våldsbrott genom stilen.
Den vanliga bloggaren är snäll, skriver om sin vardag och publicerar foton från denna. Jag är istället sparsam med bilder, skriver snarare om populärkultur, politik och ångest och är allmänt lite mer negativ.
Dessutom kommer inlägg publiceras mitt i natten, likt detta.

För er som inte vet vem jag är kan jag ge en snabb beskrivning: Jag är idéhistoriestudent, spelintresserad, uppsalabo, konservativ, liberal och socialist, amatörtecknare, sånggrip, hemladdare, perfektionist, pretensiös, stadsbo, bloggberoende, chokladbollssmetsätare, filmälskare, shopaholic, bitter, miljöhycklare, vagabond, fan av Machiavelli och mycket annat.

Frågan ni ställer er nu är kanske; Kommer det från och med nu bli två bloggare på denna blogg? Svaret är ett rakt och klart kanske!

Hemmåt

Imorgon är jag hemma <3

All I want is you, will you stay with me?

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call.
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, when the cold winds blow.

Det brukar handla om kärlek

Men idag såg jag denna på Facebook:

Idag är det syskonens dag. Kopiera denna text om du tycker att dina syskon borde gedig fler presenter och städa hos dig varje fredag! ♥

Så klart jag tycker!!
Men inte skriver jag det på facebook. Det kan jag säga i helgen istället.

Om det bara var ett gittarinlägg jag skulle skriva..

Inte riktigt orken att blogga just nu, men dagarna som varit har till stor del varit väldigt väldigt trevliga! Fina människor, mycket att göra och en avklarad tenta. Yeeees, det var nice att göra bort den iaf.

Nu till än mer fullspäckad vecka med andra/samma fina människor att träffa, friskis att besöka och läxor att göra. Vad hände med en normal skolvecka?! Blir ju nästan jobbigt alltså, att gå till skolan normalt mycket. Jag som varit så ledig på sistone.

Dessutom avslutas veckan med en resa hem till Hedis under helgen. Kanske svänger in till stan på fredag dag någon gång kring 13.00-15.00, om någon vill träffas en kortis? Hör av er isf. Puss!


Veckans horoskåp

När du har målat naglarna med baktanken att slippa plugga medan det torkar
bör du tänka efter
Det fungerar inte lika bra med snabbtorkande nagellack

Freo di mundo

Dumdumdumdumdum.. Daiai.. Dumdumdumdumdum.. Daiai.. Mallai a baga ja malla i a baga jaaaa. Freo di mooooon, pfreo di mooooon. (phrekrik var det ja)

Nu är detta min version. Av en sång som är med i pluggandet idag. Den heter iaf Freo, om ni vill söka och finns på spotify, om ni vill veta. Hur den egentligen går. Alltså.

Detta pluggande är gryyymt tråkigt. Bläää. Skulle ha gjort det tidigare. Som vanligt då.

Imorgon är sista pluggdagen, sen tenta på fredag dag, teater på fredag eftermiddag, tentafest på fredag kväll(? dvs om den blir av), baklängessexa på lördag som jag måste fixa outfit inför och ikonmåleri, middag, kanske plugg och skypedate på söndag. Fullspäckat, helt enkelt.

Btw har Olov för tillfället platt hår. Jag måste säga att jag älskar hans lockiga allt för mycket för att kunna säga att han passar i platt. Sooo: It's a nono. Iaf med den klippningen han har nu. Han ser sliskig ut. Nog om det. Bilder will come.

Puss för tillfället!

Lördag och söndag. In pictures.

 

 

 

Bellas kompensation för utebliven bakpotatis, awsome.

 

 

Min och Eriks froggis innan förtäring

 

 

Fina Bella <3

Roligt att du kom och hälsade på!

 

 

 

 

 

Ikonmåleri. Koncentrerad kille.


Take this sinking boat


Pottäckel och nattsamtal

Olov hittar på nya ord, Bella lagar spårad mat (risotto) och jag bakar muffins. Sen sitter vi uppe till sent och pratar och umgås i goda vänners lag. Superhärligt helt enkelt! Dock har jag en tendens till att undvika att plugga och motionera/springa och istället umgås, men man kan ju inte få alllt. Hehe. Nu ska jag plugga vidare i tentaträsket och försöka ta mig ut på intensivträning i kväll på friskis.

Härligt!


Tenta is closing in

Tenta på fredag. Dags att sätta igång pluggandet.

Part 2

 


Butterfly in reverse

 

Where'd you wanna go to
with nothing beside you
But webbing and curfews and rain
And everything that hurts you
Is locked up inside you
Like butterflies with wings
And other perfect things

 

Do you wanna go back
You should have known that
The butterfly in reverse here is me


Bellzor aqui

Bella är här och vi väntar på att Erik ska dyka upp så att vi kan gå in till stan på rundtur. Igår for jag efter mycket ångest ut och sprang i nästan 1 h. Riktigt bra jobbat! Kollade upp det, och 8 km var ändå helt ok faktiskt. Sprang runt Uppsala högar och förutom de på längan så fanns det en meditationsplats, en bra madrassbacke till vintern och diverse andra spännande saker, typ utkiksplats. Jättefint verkligen!

Uppdate: En 1 h senare väntar vi fortfarande på mr Gumman. Dåligt.

Ut och spring!

Kom igen Jenny! Vart är din motivation?
...
...
...
Borta!
...
...
...
:(

Animations in my heart


Gårdagens höstvädersläge vid Fyrisån

 


Löksoppa goes nono

Den var inte god. Då vet ni. Fransk löksoppa är alltså inte att rekomendera. Bläää

Trasiga strumpbyxor i kyliga väderlekar

Härom dagen rev jag sönder ytterligare ett par strumpbyxor. På något vis lyckas det alltid bli ett hål i ens strumpisar (udda smeknamn) och om det inte beror på att man fastnar på någon stickig stol så lyckas alltid naglarna i slutändan göra en reva. Det är en hopplös kamp mot det oifrånkomliga.

 

Hursom

 

Ledig i en vecka nu, stortenta nästa fredag. Bella kommer i helgen. Tänker baka lite hallongrottor till dess, kan nog bli bra. Regnar utanför fönstret och det är kallt överallt, blåser gör det också. Ikonmåleri var underligt, men kan nog bli väldigt intressant. Köpte penslar för 250 kr, så något hoppas jag att det ger. I Uppsala dyker amerikanska storkändisar upp och filmar scener till den amerikanska versionen av "Flickan som lekte med elden". Såg inte kändisarna, men väl deras avspärrningar av halva Drottninggatan.

 

Igår hade jag och Olov varit tillsammans i 3,5 år. Det är inte lite det. <3

 

Funderar på att göra min cykel till en återupplevelse av min barndom, som den sista bilden. Eller. Inte. Men den var fin! Den lyser bokstavligen upp min dag varje dag när jag går eller cyklar förbi den där den står vid trappuppgången brevid.

 

 

 

 

 

 


Kvällstips på udda saker från facebook, enjoy!

Foto:


Bloody tuesday

Idag har vi provsmakat blodiga ryggbiffar, fettsimmande köttfärslimpor och ätit krämig potatisgratäng. Det sista var gott, de första var otroligt äckligt. Sen har jag och några härliga tjejer i klassen pluggat, ätit pizza och umgåtts.
Mys! Får lägga ut lite bilder senare.

[email protected]

Idag har jag:

Gått till skolan fram och tillbaka, dvs 8 km
Gått på promenad med Camilla 1 h, dvs x- antal km
Cyklat fram och tillbaka från träningen, dvs 2 km
Tränat 1 h på friskis och svettis på ett medelpass

Brååå jobbat!


"Betygen idag närmast har antagit karaktären av ett naturfenomen."

Alltså.. va?

Grattis på födelsedagen världens bästaste Emma!

Här kommer en liten bildkavalkad med finaste Emma, bland annat tillsammans med hennes och min matlagning genom tiderna, d.v.s. de av alla maträtter som jag har kort på. Haha, utan dig hade inga spårade vegetariska grytor som såg jätteäckliga ut men var jättegoda existerat! ;)

 

Tack för att du finns Emma! <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ser du stjärnan i det grå del II


Ikonmåleri?

Hjälp vad udda. Det ska jag och Olov alltså hålla på med från kl 13-16 idag. Dessutom fortsätter det i 7 veckor till efter den här. Vi får väll se hur det går.. Som bekant är ju Olov en aning mer begåvad inom måleriområdet än vad jag är. Och så har jag en föraning om att det kommer att vara vi 2 och x-antal pensionärer. Men det kan ju vara roligt också? Vi får se helt enkelt..

Sen ska vi direkt efter kursen (som håller till på Domkyrkan btw!) fara till Per på födelsedagsfika. Trevligt, trevligt.



Sverige, Sverige älskade vän

Gårdagen och dagen i bilder.

Tack till Pappa för tipsen med kameran!!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0