Gårdagens dos av Eurovision song contest intogs mestadels sovande

Rubriken tycker jag talar sitt tydliga språk. Ja, man skulle nästan kunna säga att den ger en föraning om vad som skall komma att berättas.

Måhända visar denna incident lite på min inställning till tillställningen. Visst, det kan vara trevligt att höra lite musik och umgås, men jag tycker att programidén är sååå tråååkig. Min acceptansnivå måste ha sjunkit sen jag blev äldre, när jag var liten såg jag gärna på diverse sång och musikprogramm utan att klaga, även om jag måste erkänna att jag ibland även då föll i sömnens drömska värld och missade föreställningen.

Jag förstod till exempel aldrig hur Roger Pontare kunde vinna. Jag slumrade till och missade helt sonika själva omröstningen. Ett 10 årigt jag och min lika gamla tremenning Rebecka vaknade upp lagomt i tid på övervåningen av Harry och Gunni:s hus (gammal bagarstuga, hardcore ombyggnad!) för att se Pontares bidrag ännu en gång, i förskräckelse och förvåning. Det hade inte, av vad jag minns, varit vårt förstahandsval vid vår mycket välanalyserade och välriktade poänggivning.

Nästan samma känsla upplevde jag igår när jag somnade under den episka (själlösa?) poänggivningen och vaknade lagomt i tid för att uppleva vinnarbidraget. Förutom att denna gång var det en helt ok vinnare. Trallvänlig, på samma sätt som rådjuret Rybaks bidrag förra året. (Ja, jag tycker att han påminner om ett rådjur, lite mystiskt skogsaktig på något vis, fint är det.)

Men hursom så var det mysigt efteråt. Stark korv, Helenas lunchpasta och för mycket med mjölkinnehåll var ledorden. Inte bra idag, magen protesterade en aning.

Sen kanske vi har fått oss en mikro. Om Knut kommer ihåg oss. Dvs. Trevligt, helt enkelt! Men lite pinsamt att jag somnade bland en massa okändisar.


Flowerpower

 

 


Is there anybody home?

Stuck in the middle.

Fara hem vs stanna på examenmiddag

Förbanna Ryanair några dagar till vs be om hjälp hemifrån

Gömma mig eftersom jag inte lyckas med min kondition vs börja träna

Svåra val

www.whatthefuckshouldimakefordinner.com

Svårt att bestämma mat? Här är en lösning: www.whatthefuckshouldimakefordinner.com

Man ska alltid ha en baktanke. Just nu funderar jag på bullar.

Igår blev det en tårta, spring och en tripp till Gränby. På vägen fanns det får med horn och lamm (eller killingar?) med minihorn.
Jag hade velat fara till klassens återträff som utspelade sig igår eftermiddag, men efter mycket tänkande stannade jag kvar här i Uppsala och hänger istället. Men om man betänker vädret som utspelar sig just nu, kanske jag skulle ha farit.

Nu är min facebookstatus:
Satsar på loppis i regnet. Om det inte fungerar låtsas vi att vi satsade på promenad istället.

Så nu måste jag väcka Olov och försöka införliva mina löften om ett loppisbesök. Vi får se om någon är ute.. förutom oss (och regniga blommor).


17 Maj (Grattis Pappa, i efterskott!)

Olov på återbesök hos mr doctor (gjorde även pricktest, därav armbilden).

Mysig dag. Fint väder. Min beste far fyllde år. Många bra nyheter.

 

 

 

 

 

Pricktest

 

 

 

 

 

 

 

Norgelirare

 

 

Trädlirare

 

 

 

Partyparty

 

 

 

Stort kött, lit'n hamburgare

 

"Det blir ett stort kött"

"Jag vet"

 

Drygaste svaret ever hos mig! Stackars kille, det var inte vad han menade..


Run, run, run

Tänkte fara ut och förbättra min fantastiskt dåliga kondis, men jag har ingen lust. Livet är hårt ibland.

Inaktivitet är en flickas bästa huvudkudde

Eller hur var det där?

Nu har jag äntligen gjort klart alla uppgifter för terminen och igår var sista redovisningen, som jag måste säga gick riktigt bra! Städklippet blev uppskattat och mitt facebookgillareknep fungerade bra. Bra jobbat tjejer! Jag, Camilla och Sofia spenderade en trevlig förmiddag/dag i måndags med att göra powerpoint och skriva arbetsgenomgång, samt att pressa shima på dricka och betala en olaglig utgift på 3 kr var kortavgift. Självklart åt vi också supergoda tacotallrikar och tacobröd därifrån, 4 toasters av 5 får de extravaganta och snabba måltiderna.

Igår gjorde jag även massa viktiga saker, som att vaccinera mig för hepatit A inför sommarens resa! Jag vill ju inte se ut som min bror gjorde då han föddes, när mamma hade ätit en massa morötter och de trodde att han hade gulsot. Om jag minns historien rätt det vill säga. Denna resa, som förrövrigt inte verkar bli av i nuläget, om inte ryanairs hemsida skärper sig och accepterar oss som kunder. När vi tänkte boka i morse vägrade den, men ville inte klargöra varför den gjorde det. Grymt störande. Här sitter jag med ont i armen och 400 kr fattigare och så vill de inte säga varför vi inte kan boka för! Aja, det löser sig nog, som kemisten sa när han tappade något i salpeterssyran.

Igår var även beachparty och trevligt värre med ett flertal från klassen (Olov också, efter ett tag) på baksidan av huset. Det hela avlutades med "vilda gester" hemma hos Camilla. Mycket trevligt och lyckat! Har tyvärr inga bilder, men för er som har facebook, så kan det nog dyka upp där. Eventuellt.


 

Här har vi en rolig reklam:

Och en rolig undertext (stackars människa, som inte äger något): Det här är samma låt som reklamen, men med alla riktiga intron. Jag äger inget


 

 

 

 


Vackert väder

Kom med och lägg dej här i gräset under mej och
blöt ner kläderna
Det är väl vackert väder ovanför molnen
men regn där vi står
Åh, de finns ingen vackrare än du
i din vanliga tröja och i ditt våta hår

Jag håller mitt lilla liv
emellan händerna
Nu har jag lust att ta ett kliv och
sätta nåt spår innan jag går
Kom med och gör en liten stund som ska
va kvar i hundra tusen år

Ref:
Ibland vill man inte gärna gå in
fast regnet öser ner
Ibland vill man hellre sitta kvar
Och skratta högt där döden ser

Morning has broken, like the first morning. Blackbird has spoken, like the first bird

Om jag får bestämma blir det en repris från förra veckans solning. Vi får se vad Olovs B-uppsats säger om det.

Men ha en underbart bra dag, för det tänker jag ha, oavsätt hur det blir med solningen!

 

 

 


Dunka dunka utanför fönstret och i mitt hjärta.

Min datot har fått spunk, som Pippi och min Mamma säger. Vägrar ta emot usbminnen och sammarbeta. Om jag kunde skulle jag uppfostra den på bättre tankar. Kanske muta den med ett extra internminne, eller vad nu bärbara datorer gillar.

Jag kan inte lägga in de bilder som jag tagit de senaste dagarna, inte heller lägga in eller använda några som hellst aparater som kräver usbport. Internetet är fortfarande helt opålitligt, vilket gör att ena stunden är allt frid och fröjd, i nästa är det stundande krigsförklaring från min sida.

If you want a fight computer
, count me in. The war is on.

Vi får se vem som vinner kampen. Jag förväntar mig att jag får de flesta mandaten, annars kommer jag att överväga fusk från datorns sida, eller möjligheten att jag har olojala vänner. Don't make me think that. Jag är lättretlig just nu.

 

(Gammal bild, från januari)


Skola!

Önska mig lycka till, nu blir det sapereredovisning!

Friiiiskis och svetty Jenny

Sitter och svettas i linne och shorts, men fönsterna uppe. 22 grader ute och 27 inne, vad händer med världen..? Jag ville fara och träna ikväll, men en långdragen förberedelse inför Sapereredovisning satte stopp för mina heroiska "skaffa en existerande kondis" planer. Dåligt.

Föressten så gick det bra med Olov and mr doctor, han var supertrevlig och ordande ett pricktest, återbesök efter sommaren och uppstyrning av asman och gav beskedet att han nu helt läkt ihop som han skulle. Skönt besked! Dock skulle han ta det lite lugnt i början, så min efterlängtade joggingtur blir nog inte av på ett tag. "To further notice", så att säga. Och the big avslöjande med pricktestet visade att han var allergisk mot björk, katt och en sorts mögel. Han kan alltså mysa med hästar och hundar igen! Om han nu någonsin gjort det, dvs. Men bra besked helt enkelt!

Annars tågar livet på. Vill att skolan ska vara slut bara.. Och jag kan verkligen inte bestämma mig om jag ska fara (stressa) hem till den 27 maj och vara med på klassåterträffen, eller om jag ska stanna och umgås med Olov och hans släkt och bara låta mig umgås med våren här i Uppsala. Äppelträd, körsbärsträd, Norsk brudsspirea och alla växter som jag ännu inte vet namnet på. Så vacket!

Jag tror att jag blir Björn Ranelid snart och brister ut i något poetiskt uttalande.

Olov gör en "Jenny" och sitter kvar fast han vill något. Drygis.

The crowd shouts: SLUTA SPELA MOUNTAIN & BLADE!
Och så gör han inte det ;P;p;p;P;P;P,P;P,ppp;P

Readymade

Nyss kom det in en geting i rummet.
Jag önskar att jag hade bättre makro på min kamera.
Jag önskar att jag hade en bättre kamera helt enkelt.
Bilderna jag tog förra sommaren blev ganska awsome, en del av dem.
Som flugor med detaljer.


Hej hopp galopp

Internet behagar att dyka upp, eller oftast inte. Väldigt frustrerande. Ibland finns det på mitt Ubuntu, ibland på Olovs Windows. Ibland på inget, ibland på båda. Drygt är det iaf.

 

Nu är det så att i min närhet har en hel massa underbara människor haft sina födelsedagar. Dåligt som mitt internet är har jag inte kunnat logga in på fejjan och gratta, eller skicka mail. Och dålig som jag är, skriver jag ytters sällan sms eller håller mig vaken nog länge för att hinna skriva klart sådana, altenativt brev. Så grattis! Nu får ni mina grattisönskningar här på bloggen, om ni inte redan fått dem irl på ngt vis.

 

 

En blomma åt födelsedagsbarnen!

 

Grattis Rebecka, Pappa, Agnes, Eva, Lisa!

 


Here we go again mister Sylar. Or should I say, Gabriel?

Lite blandade händelser i mitt iv på sistone, kommer nedan.

Sommarväder! WE LIKE

Ibland har man en förmåga att fasta på saker. Nu har vi sett klart säsong 1 med Heroes, på 2 dagar då vi borde gjort annat. Det kallar vi lekmän för obsession. Helt enkelt.

Internet har från och till kännt för att dö/återuppstå à la Claire i Heroes i 2-3 dagar och OM man känner sig isolerad. Oja. We do.

Igår (lördag) satt jag i bikini och Olov i shorts och solade på vår blommande baksida, delade denna med ett trettiotal andra studerande och slappande människor och njöt av livet. Ibland inser man att man har det otroligt bra.

Olov ska på undersökning (lungröntgen och lungundersökning) imorgonbitti. Det blir förhoppningsvis mysigt att avlägga en visit @ slottsträdgården (jag är arbetsskadad, skrev just slottskyrkogården!) och se de omtalade snödropparna som ska njuta av livet med sina trinda ansikten vända mot solens strålar i dessa kvarter. Undersökningen kommer nog inte att bli superkul däremot. Tråkhus (oj, frojdeansk felsägning!) jag menar sjukhus, brukar vara ganska tråkiga. Vi hoppas bara att det läker som det ska. Det känns väldigt bra att det blev ett återbesök, då kan man vara säker på det faktiskt börjar bli bättre.

Annars har jag bakat bagels i fredags, gräddar i detta nu mitt surdegsbak (bra tid va? När man börjar sent och det tar mer tid än man tror att det ska, då blir det sena nätter). Gigantiska är de just nu i ugnen. Totaly crazy.

Sen fyller en massa folk år, men det gör jag fler inlägg om imorgon, nu måste jag ta ut mina sura bröd och sussa. Men tro inte att jag har glömt er!! Puss och kram till er alla, ni vet vilka ni är!

Lite bilder från lördags:










Tjuvtittatfavoriter

Intesport

 

Dubbelmoral?

 

konferens

 

I knew it!!

 

ingredienser

 

Man säger ju att sprit är farligt..


Old times, good times

Ibland kan man hitta bilder som man glömt att de fanns.
Då kan jag bli sådär löjligt lycklig.
Som man blir när man hittar gömta skatter, massor med år senare.
Som jag blev då jag hittade min gamla stensamling under bakrebron hemma.

 




Veckans och föregående veckors horoskåp

Du säger att du är "one of a kind"
men då har du inte räknat med världens övriga 6,6 miljarder människor
Den enda som kan säga sig vara det är nog "Lonesome George"
Och du är ingen sköldpadda
Face it.




Nämen hallå

Här har jag uppehållit mig de senaste dagarna. Vi kanske kan ses efter att våren har varit klart i Uppsala. Jag är nog inte helt kontaktbar innan dess.


"Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång."
Källa: Francis Bacon








Akuten

Igår for vi till Närakuten kl 17.00 eftersom Olov då haft ont i vänster sida av bröstet i ungefär en dag. Vi hade tänkt fara på konsert i Sthlm senare på kvällen och se Olovs bror och hans klass, men så blev sedermera inte fallet. Via färdtjänst (beställd enkomt för oss) kom vi oss sedan till akuten, där vi spenderade de följande timmarna. Akuten är frukansvärt långtråkig, man vet ingenting, allting tar sjukt lång tid, man blir deprimerad av att se alla ensamma gamlingar som ligger där utan anhöriga och framförallt, så är alla jättefina och trevliga med en. Efter otalig väntan, diverse provtagningar och lite sjukhusångest fick vi en macka var och lite varm dricka av de trevliga pensionärerna som var från röda korset. De gick runt då och då och gav mat till de stackare som väntade, jättesnälla. Sen efter ytterligare väntan kom det in en läkarkandidat och undersökte, kommenterade och gick efter en rikigt läkare. Efter väntan på denna, och sedan 2 h väntan på lungröntgen väntade vi ännu ett tag.. Tillslut kommer läkaren och ger diagnos:

Hostat ett 2 cm hål i lungsäcken.

Inte bra.

Dock skulle han inte behöva opereras som tur var, så vi släpptes i väg. Återbesök om några dagar för att se hur det läker. Kommer att ta ca 1 månad att läka helt. Efter 1 h promenad hem var klockan 2.30.

Vi var trötta, lättade av att få veta vad det var och lessa.

 

 

 

 


Man tappar sin mobil i havet.. så har man simkort ;pPpPpPpPpP

Dagen:

1. Uppgifter till skolan:
Observationsstudie av matlagning (Olov som försöksperson)
Ringa konsumentvägledarna i Skellefteå = ångest!
Flytta termometern i kylskåpet
Läsa en engelsk studie om fiskätning till imorgon

2. Städa

3. Äta (det som Olov lagat = gott! (förhoppningsvis))

4. Knarka halstabletter (börjat hosta en del igen, blä)


Today, I've been like a snail.


"It Ain't Me, Babe"

Go away from my window
Leave at your own chosen speed
I'm not the one you want, babe
I'm not the one you need
You say you're lookin' for someone
Who's never weak but always strong
To protect you and defend you
Whether you are right or wrong
Someone to open each and every door


Pokemon, gotta catch 'em all!

 

Dinosaurs were lies, fed to us to cover up the existence of Pokemon.


Grattzzz Anna!

Taizé 2008

Rom 2009

 

Denna fina tjej fyller 20 idag! Grattisgrattis!!

Hoppas att du får en superfin födelsedag!


Sjuklingen och valborgsfirandet

Först och främst krävs det nog en uppdatering kring vad jag har gjort och vart jag befunnit mig den senaste tidsrymden. Som jag tidigare berättat har det i dagarna i Uppsala varit partyparty både torsdag och fredag och om jag inte har helt fel, pågår det troligtvis ännu ett flertal fester i staden.

Av vad Anna M (klassens hjälte som har koll på allt åt en förvirrad massa som inte befunnit sig i Uppsala stad förut vid denna extremt (!) stora högtid och folkfest) har beskrivit är det ett antal gausqer idag och även vissa inslag av matfest. Typ räkfrossa! Om man nu kan räkna det som fest med mat.. Men jag ska inte säga något, om jag blundar tycker jag väldigt mycket om räkor faktiskt! Med slutna ögon = mums!

I alla fall, kalaset pågår vidare även idag på vissa håll, på andra håll håller man på med 1 maj demonstationer och på ytterligare andra håll sjunger man med vacker körsång in vårens tid. Det sistnämnda är vad Olov och jag troligtvis ska ägna delar av dagen åt.



Kvalborg:
Efter min tentamen i torsdags gick vi omkring på stan ett tag och fram och tillbaka mellan Carolina rediviva, Olov på ett nyvaket och jättebra humör, jag på ett tjurigt och trött. Det är inte optimalt att stiga upp kl 5.30 om man ska vara trevlig och snäll. Sen blev det att vi for till en buffé på en Itialiensk restaurang, som vi inte direkt gav det högsta betyget av de buffér vi testat på. Lite tråkig var nog det slutgiltiga omdömmet som kom fram efter en tid av eftertanke.

På kvällen for vi till en väldigt trevlig tentafest hos min klassvän tillika "nästahus" granne Camilla och hennes Jesper. När folk började bedra sig vidare mot "Triangeln" som är ett bostadsområde här i Uppsala for jag och Olov vidare mot Helena, Olovs syster och det blev en klippning på G!

Före:

 

Efter:

 


På kvällen blev Olov allt tröttare och varmare och min på dagen pigge pojkvän var sent på kvällen förvandlad till en stackars sjukling. Feber, hosta, ont i halsen, huvudvärk och ont i ögonen. Inget var längre på topp alltså.

Valborg:
Vi steg upp kl 8.30 (något sådant, tidigt var det iaf) och for och såg delar av forsränningen, ett väldigt roligt event här i Uppsala. Mestadels studenter bygger båtar/flottar/pingisbord/fort/bilar m.m. och åker nedför Fyrisåns centrala delar. Hur kul som hellst att se på! De kommentatorer som hängde i en lyftkran över ån sa att det var uppskattningsvis 40 000 personer just kring där vi stod, vid ett fallet just nedanför domkyrkan.

Denna folkmassa gjorde att vi efter ett tag gav upp att försöka se något och började gå omkring inne i centrum istället. Lite senare gick vi dock tillbaka och fick mycket bättre platser, så då stod vi där ett tag och tittade på.

Sen blev det mösspåtagning kl 15.00 och efter det tittade vi på värmlands champangegalopp ett tag. Sen blev det hem, där vi somnande kl 17.00 och sov till 22.00. Fail på majbrasan vi tänkte se, men det var mysigt och framförallt välbehövligt att sova ett tag.. Stackars sjukolov varr helt slut vid 11.00 tiden på dagen och kämpar tappert vidare, eloge till detta! Därför tycker jag att det är tillåtet för honom att sova mitt på dagen. Jag däremot, jag är väll bara trött hela tiden helt enkelt. Det skyller jag på.. :P

I natt såg vi "10 orsaker att hata dig", ännu en i raden av tonårsfilmer som vi har inplanerat att se för att bredda min filmarsenal. Mycket enkel film. Inte så värst djup, men lättsedd och sådär mysig. 7 av 10 toasters ger jag den.


Bilder från valborg:

 

 

 

 

Marknad

 

 

 

 

Skönaste flotten ever! För er som sett sällskapsresan, sopbåten!

 

 

 

Hela skådespelsplatsen, efter att vi fått oss avsevärt bättre platser














Sen åkte "tumlarna" dvs dykarna som hjälpte de flottar/flottare som kapsejsrat nedför forsen. I "tungan" där det var som mest flöde. Vågat! Och hur kul som hellst att prova.




Mot Carolina backen! Mösspåtagning nästa



Folktjockt!






Alla gulnade studentmössor tas stolt fram för årets viktigaste ögonblick.



Vissa var lite mer innovativa än andra..




Här sprutas det champangne!



Jag älskar den bortre skylten!
"Man kan bli blöt"


Musiktips goes for 1 maj



RSS 2.0