Talking while the clock ticks on

Hej!

Idag ska jag:

Plugga till tentan på fredag nästa vecka
Städa i rummet
Baka bullar
Köpa bakplåtspapper
Go wild and crazy och göra workout på Friskis och Svettis fina lokaler 10 min bort
Ringa Mor och Far och kolla läget i mina fina hemtrakter
Kanske ringa bror och sambo och kolla läget i deras fina stad
Tja, se Naruto och göra annat som jag inte borde



The slippery snowing walkpaths is starting to melt

Kanske att det snart börjar bli vår? Plussgrader i luften ger förhoppningar iaf! Lite skillnad från de mäktiga 22 - grader som var för någon vecka sedan.

 

 

 

 


Same as berries?

 


Celebration time, come ON!

Nu blir det att fira av! Har just gjort klar min till syntes oövervinnerliga komplettering av den hemtenta som vi var påprackade just innan jul. Är även klar med mitt demonstrationsblad som jag ska testa idag med att göra en stuvad rotfruktsmåltid. Kanske att den funkar bra till den paj vi planerar till ikväll, kycklingpaj med majs och paprika, vi får se vad Olov säger om min idé.

 

 




The sheep is going to tvätt

Idag bli domedagen! Olov har lovat att både sortera och tvätta tvätten. Detta eftersom både han och jag har slut underkläder och det börjar bli lite jobbigt. Förhoppningsvis håller han sitt löfte denna gång, för nu går jag på mina sista/hans sista resurser. Hans sockar funkar faktiskt, än så länge. Åhhh... Tvätt!

http://www.lanconfort.com/support/tvattrad/tvatt.jpg


Maby I need these to my short memory?

http://ny-image3.etsy.com/il_fullxfull.124562275.jpg


Oj

Hoppsan, vi lyckas nästan rökförgifta korridoren eftersom formen som vi gjorde maten i bevisligen inte riktigt håller tätt. Sorry guys.. Stackars Cherry stod och frös i köket eftersom vi lämnat fönstren öppna så att dimman skul le försvinnna. Tja, vad har jag gjort idag? Haft föreläsningar från 9.15 till kl 13.45 om livsmedelsgrupper, jag vet inte om det skänkte mig så djup och förunderlig kunskap, men iaf lite mer fläsk på revbenen inför den episka tentan som närmar sig med stormsteg och tar plats på självaste Olovs födelsedag, 5 mars. Vilket otrevligt uttryck förresten, fläsk på revbenen.

*Update*
Morgonen efter:
Datorn stängde av igårkväll, så där plötsligt och hastigt. I mitt sömndryckna tillstånd ser sängen fortfarande ut som ett underbart paradis av vila. Jag failade med att väcka Olov och somnade istället med honom i ytterligare 3 timmar dvs till för en halvtimme sen. Trodde att jag var stark, men icket.. Lotta ringde och vi pratade ett tag idag också, verkligen så roligt att höra av henne! Hon ringde nästan just innan vi tog stegen mot nya äventyr jag och hon, i mitten av januari, när jag snart skulle till Uppsala och hon till Linköping. Åh, vad jag saknar henne.


Time's a wastin


It was snowing today, again.

Dags att sova efter den lediga dagen som spenderades med Olov, stan och mat. Jag failade med att premiäranvända mitt nya säsongskort på Friskis och Svettis. Kanske blir att stiga upp och gå på pass kl 6.45? Den som är vaken får se.


My milk toof

 

 

 

Verkligen underbar blogg!!

Gå in på den och följ! Uppdateras inte särskilt ofta, men när den gör det är det verkliga guldkorn.

Handlar om 2 st mjölktänder på äventyr, riktigt fina bilder och finurliga historier som är säsongsgrundade. Söt!


Dumedum goes the morningdrum

Jag har köpt en väska av den finaste sort, nästan så fin som flor så att den regnar bort.
Idag fick jag veta en irriterande grej, nu är jag en ganska irriterad tjej.
Kurser hit och kurser dit, kan de inte bara belöna ens studieflit?
Önskar att världen var lite enklare än vad som är, att man får lite cred för att man var där.
Varför kan ingen höra av sig tidigare så att man har lite koll, eller tycker de ens att det spelar någon roll?
Jag lite bitter kan man kanske tänka, men denna sak mitt humör lyckats sänka.


Nice singing!

Tagit från Martinas blogg:

 


Saga

Här är en bild på en liten sötnos som sen 25 januari bor hos min moster i Norrland. Jag hoppas verkligen att jag hinner se henne mer än på bild innan hon blir allt för stor, de är ju så söta som små!

 


Batman hunserar egentligen i Uppsala? Jag misstänker det..

 

Checka huset i mitten liksom!

(Inte alls ett hus i förgrunden och domkyrkan i bakgrunden.. Inte alls..)


Med solen utanför fönstret och en kompanion som sussar i sängen

Varning för ett inlägg som är ihopkomponerat under ett flertal dagar. Därav inte helt ihopkopplat, men det får ni leva med.

Det har inte varit många dagar med sol här i Uppsala på sistone (ens alls?) och när solen lyser utanför fönstret kan jag inte göra annat än att le en smula för mig själv. Det blir så mycket lättare att vara när världen ljusnar till och fåglarna börjar kvittra igen. Kanske det jag försöker säga är att jag längtar efter våren, jag vet inte riktigt om jag verkligen vill släppa vintern än, men det kan nog vara så att det är mina undangömda vårkänslor som spökar.




Jag började vistelsen i Uppsala med en ledig dag att infinna mig mentalt (typ omöjligt att göra, när det inte känns som att det verkligen är på riktigt) och den spenderades i stort med att packa in mig i Olovs rum.

Sålunda började sedan skolan och det hann spenderas hela (!) 4 dagar på skolan innan jag återigen finner mig själv på praktik. Som att jag inte gjort det förut.. Samma sak, 2 veckor med ett eget moment att hålla i samt några uppgifter att skriva till. Skulle nog ha varit ett antal gånger mer intressant om jag inte just hade haft densamma bara just innan och efter jul. Men, det var en riktigt bra KLU:are (handledare, LLU:are i Umeå) och en verkligt mysig skola, så jag är nöjd ändå. Storvreta verkar på något mystiskt sätt leda mina tankar mot kära gamla Jörn, min barndoms hemort och påminner mig om taxiresor, att bo i skogen och små samhällen. Storvreta. Jag smakar på namnet. Mmm.. Rostade frallor med marmelad och ost. En hemvirkad spetsduk med strukna ändar i en virituell värld där overkligheten är det enda som verkar vettigt. Ett samhälle lite utanför, med sin egen distinkta karaktär. Som Jörn var på min tid. Fast det finns en betydande skillnad mellan dessa båda metropoler är deras livsgnista. Om Jörn är ett döende samhälle, som en slocknande stjärna, stilla fallande i den gnistrande stjärnhimlen är Storvreta snarare en liten gnista lysandes brevid planeten vilken är Uppsala.

I veckan har jag spenderat 3 av dagarna på BMC (huset där min instution ligger i) med föreläsningar om näringslära och seminarium kring VFU:n. Proteiner och kolhydrater dansar i princip framför mina ögon, det är verkligen mycket mer avancerat än vad jag trodde, och så förvirrande sen.. Man måste verkligen börja plugga inför denna tenta snart, annars kan det bli riktigt hard att klara av den. Dags använda hårdhandskarna för att ta mig i kragen.

I tisdags var jag på Snerkes (En av nationerna här i Uppsala) med HK-klassen och åt encotré (alltså jag kan inte stava det) och american cheesecake. Sjukt god chokladkaka var det där, totaly insane vad smarrig den tedde sig! Det var riktigt trevligt!! Kul att göra något med några ur den nya klassen, så att man lär känna folk lite bättre!

För övrigt måste jag tvätta, jag har slut på trosor och sockar och det börjar bli en aning frustrerande att måsta använda de som man egentligen inte tycker om. Typ sådana sockar med hål i, inte bra alltså. Jag har typ fobi mot sådana, på riktigt. Hatar känslan av att socken inte är hel. Jag ryser bara jag tänker på det. Piloarrektion i dess mest fullbordade form.

Apropå det, rosa potatismos är ganska nice. Ett tips till alla som tycker att vanligt ser tråkigt ut kan he i lite små bitar av rödbetor att koka med potatisen. Det ser ut såhär sen (om man inte har en potatismosare, kanske skulle vara lite snyggare om man hade haft en sådan, men men, man kan inte ha allt):


Aja, nu ska jag skriva klar en skoluppgift. Pöss och kram alla


Lite bilder från middagen med klassen:


Sundrops are splashing down, flowers bloom as they hit the ground

"Italienaren befinner sig just nu Italien"
Hittade på Aftonbladet.se

"Efter studier är man lika förvirrad - men på en högre nivå"
Kommentar på en kompis status på FB

"Och skära och suga lite här och var"
Dagens/gårdagens föreläsare om plastikoperationer

"ICA Skona- Vad står det för?
- Skona dina kläder!
- Skoningslöst!!"
Citat under VFU:n

"Vilka tycker att den hemgjorda var godast? Vilka tycker att den bortgjorda var godast?"
Citat under VFU:n

En famn för mig

På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det
Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Överallt på jorden finns människor som vet
Att regnet alltid faller i tid och evighet


On the road again


Bluberry rapsody in love with yoghurt = Gott!

Blåbärs smoothie

Ingredienser
Portioner: 4-6

2 bananer
4 dl blåbär
4 dl mellanmjölk
1 dl vaniljyoghurt, lätt
istärningar
1/2 tsk flytande honung

Blåbärs smoothie

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Gör så här
Kör alla ingredienser i en mixer. Servera i stora härliga glas. Om man vill lyxa till det kan man klicka i 4 msk vaniljglass på slutet. Häll upp i glas och servera genast.


Ny frisyr att testa?

Spårad! Kanske man ska gå runt på skolan med? Eller inte..? Hmm, jag kan som inte bestämma mig vad jag tycker eg.

 

 

 

 


The world's a mysterius place

Nu vet jag att det är viktigt att vända ut och in på kläder med tryck. Även att det finns en i varje klass som tvättat en mobil. Jag har också full koll på vem Mat-Tina är och hur hennes gulashsoppa smakar. Jag vet vart Moskén i Uppsala ligger och åt vilket håll stan och ica är när vi är i rummet. Jag hittar allt som oftast hem och vet i vilket ingång jag bor. Jag har köpt kläder för alldelens för mycket pengar och beställt Visakort, vilket innebär att jag nu kan ge mig själv ännu ett vuxenpoäng (kortet, inte kläderna). Jag tror att jag ligger på 17 st nu, om jag minns rätt (vuxenpoäng alltså). Helt enkelt händer det lite för mycket i mitt liv just nu för att jag ska hinna att dokumentera det. Omvälvande saker som anpassa sig till någon annan och dennes vanor, att inte alltid få sin vilja igenom på just det sättet man vill ha det och lära sig att respektera någon annnan än en självs egenheter.

Det handlar om respekt och tillgivenhet, och inte minst om tålamod.

Skorna var det första som kom på tapeten, och nu har vi gått vidare mot nya utmaningar. Det är spännande det här.

Tänkte också länka till min tremmening Agnes MySpace. En otroligt duktig tjej med riktigt, riktigt bra sångröst! Jag kan bara inte sluta lyssna, hon är verkligen en riktig sångfågel! You go girl!

http://www.myspace.com/agneshl

Planet Earth turns slowly

You would not believe your eyes
If ten million fireflies
Lit up the world as I fell asleep

'Cause they'd fill the open air
And leave teardrops everywhere
You'd think me rude
But I would just stand and stare

I'd like to make myself believe
That planet Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay
Awake when I'm asleep
'Cause everything is never as it seems


http://fearandfancy.files.wordpress.com/2009/07/lightning-bugs1.jpg

RSS 2.0