Hej..?

Hemma igen. Hemkänsla men samtidigt något annat. En känsla av att hälsa på. Säga hej och sen vara på väg igen. On the road again, så att säga.

Men som tur är så hinner man med en hel del innan man beger sig ut på nya äventyr. Hemma ändras inte mycket trots att det går tid, och månader, dagar och timmar rusar förbi. Mina gardiner är samma som förra sommaren, vita med rosa och lila blommor med girlanger av gröna blad och slingrande själkar. Under sängen sitter en ensam och övergiven Ludde, men trasig ända och tovig vit, smutsig päls. Med ledsna röda ögon ser han upp på en under en halv våningsäng från forntiden då jag var liten och alltid låg högst upp för att kunna se på TV:n i vardagsrummet. Fast jag skulle sovit. Som ett avlägset fornminne av gamla tider och släktingar som man aldrig träffat står pappas farmors gamla Husqvarna symaskin vid dörröppningen och påminner om äldre tider och andra människors liv. Som en stillbild över ensamma tider i en hård värld där man kämpade för att leva ett drägligt liv.

Min skärm tar stöd av böcker för att vara i en ergonomisk höjd. Prismas korsordslexikon, Stora vävboken, Nya uppslagsboken och Bonniers lilla uppslagsbok bildar en liten stapel på det gamla slitna trädgårdsbordet. Faster Astrids solhat hänger på snedden på kanten av sängen som ett minne.

Hela huset och rummet lever på minnen som finns i vitfärgade väggar och tapeter. Som ekar i de tomma rummen som nu återigen fylls med röster och där det i sommar kommer att skapas nya minnen. Med lite hjälp av de personer som lever i huset.

Så om jag känner mig själv rätt kommer jag inte att vara så mycket uppe på internet. Eller på bloggen för den delen. Men lite ska jag allt försöka. Och i Juli blir det nog uppdateringar någonstans på min eller Olovs blogg, när vi tågluffar. Ha det så bra allihopa. Skriver igen när jag har tid och lust.

Pyss



Mama I'm coming home

 

Förhoppningsvis lite sommrigare vy, och i en liggkupé, men ikväll far jag. Kl 9 är jag hemma, kl 10 ska jag springa 1 mil. Hejja hejja!


Sista dagen i Uppsala

Idag är det terminens sista dag i Uppsala. Sen är det slut.

Sen kommer jag tillbaka troligtvis i slutet av Juli och dumpar väskor, men imorgon åker jag hem mer bestående för juni iaf.

Troligtvis blir det en dagstur med Ybuss då vi villl hinna vara med varandra så mycket som möjligt innan jag åker. Olov är kvar till söndag då han åker hem med sina föräldrar.

Så ser läget ut, just nu.

Caoi. Eller hur det nu stavas.

<3


Min soffa är en snäll och söt liten möbel som är omtyckt av alla, säger han.

Soffor kan vara farliga. Det kan man se här.

Sen är det inte särskilt smart att inte hålla sitt temperament under kontroll.

Och människan är sannerligen förunderlig.

Eftersom jag inte orkar skriva särskilt mycket om livet ikväll så ger jag lite lästips istället. Håll till godo. Pyss


Resa bokad

Check!

Idag

Tvätta
Ikea
Lämna igen kläder
Sola
Mysa
Kanske boka ryanair med hjälp av Mor och Far
m.m.

Äventyr i Uppis

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0