The opposite of halleluja

"Hjärnan är ett underbart organ.
Den börjar arbeta i samma ögonblick du stiger upp på morgonen och slutar inte förran du kommer till jobbet"
/Robert Frost

Om man kunde bara strunta i allt.. Just nu skulle det behövas.

Ny morgon

Tog sovmorgon idag till kl 10. Verkligen skönt efter att stiga upp kring 7 i vanliga fall..

Nu ska jag gå och äta på skolan och träffa Olov som varit borta i tre dagar och sen kanske bege mig och se estetarnas dansupvisning. Sen ska jag fara hem och som alltid äta lite chips och umgås med familjen. Förhoppningsvis har Pappa inte någon hockymatch idag :P Och jag ska rådgöra med min kära syster huruvida vi ska på skoterutflykt eller inte. Jag hoppas att svaraet kommer att vara: JA!

Så det var min dag. I sammandragning.
Nu kör vi!

26 mars

Tatuering? Skulle det kunna var fint på mig? Hmmm. Sitter och tittar på ett misslyckat försök till att använda en av de där tuggumitatueringarna som fanns när man var liten. Eller de finns fortfarande (jag köpte den i veckan på ÖB) men de fanns betydligt oftare när vi var små.

En mäktig kungsörn, utan vare sig överdelen av sin hjässa eller spetsen av näbben, ståtserar på min överarm. Trots att den verklighetstrogna avbilden redan spruckigt upp och remsor av den klara färgen hänger som trasorna på en fågelskrämma ser den fortfarande majestätiskt ut när den begrundande ser ut mot horisonten..



Kanske inte en örn, men vad finns det mer?

"Är skönhet allt du bryr dig om? Och du svarade: Vad finns det mer?" (Utstickare från Svanprinsessan, för er som inte kände igen)

Men i alla fall, förslag på snygga tatueringar!
Jag kommer nog inte att göra en inom den närmsta tiden, men ändå?

Morgonmusik

Jens Lekman- Opposite of Halleluja



24 mars

Funderar på att börja skriva datum som rubriker, det är ändå rätt så snyggt..

Idag ska jag ringa Siv, en som jobbar på museet och som har koll på hur det ser ut med sommarjobb och fråga när man får veta om man får eller ej. Skulle vara kul att veta ganska snart, så att jag slipper ängslas över allt som har med det att göra. Blä. Kyrkogårdarna jag sökt till ger besked först i slutet på April. Det sög, man hinner ju utveckla allergiska besvär innan man får veta.

Jaja, nu måste jag äta frukost och bege mig och ha religion.

23 mars

Snowflakes are falling on my head, dum.. dum dum dum dum...dum
Nu snöar det igen.. Just som vi trodde att våren skulle komma på riktigt.

Idag är det den 23 mars, Nickes och Ninas födelsedag.. 5 månader kvar till min egen födelsedag. Inte allt för långt kvar till min brors, kusins och flers. Jag tror att det är exakt 2 veckor kvar till den 6 april idag. Vi får väll se hur vi kommer att fira denna dag, hoppas att vi lyckas hitta på något lite extra <3

Men, nu måste jag sluta att fundera och ta mig till skolan innan jag som vanligt kommer sent.. Ska gå och offra min stackars överarbetade hjärna på skolans offteraltare.

Tjirr!

Once, in a galaxy far, far away

  

;)


Släck för en framtid!

WWF

Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme – kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.



Kanske detta är vad som behövs?
Jag tänker släcka om jag har möjlighet.
 Varför skulle man inte?

Tjocka?

Jag och min pojkvän har idag varit väldigt onyttiga tillsammans. Dekadensen spred sitt diaboliska sken över våra sinnen. Eller något sådant. Vi for alltså på Kvantum och köpte båda 1 liter glass, av vilken vi i genomsnitt åt kanske 35 % (jag) och 65 % (Olov).

Gott och onyttigt. Mmm.. Saknar verkligen den italienska glassen!
Saknar faktiskt även det faktum att man kunde köpa glass varje dag utan att ha dåligt samvete för det :D


Inga mer ord behövs


Gröt och Religion

Vilket underbart väder det är ute!! Solen lyser över nejderna och fåglarna kvittrar troligtvis vackert utanför dörren (har inte gått ut än så jag vet inte) över AIK:s seger i går. Min granne meddelade iaf mig med höga tjut när det gick bra, så jag hade ganska bra koll på hur det såg ut. Underbart :) Carl fick en bra anledning att smita från skolan!

Blä.. Man ska inte spara läxor så här länge. Jag måste lära av mina misstag.

Och kan ingen lära mig hur man gör för att lägga upp musikvideos på bloggen?
Det här ser så fattigt ut..

John Mayer - Stop this train

Singing tonight as the hockey goes on

Här sitter jag och sjunger Spice Girls och hoppas att AIK vinner ikväll.

Carl från min klass bestämde sig för att vara en riktig AIK- supporter och stack iväg till Linköping för att vara där idag för att heja fram Skellefteås strålande stjärnor, något som möttes med blandad åsikt hos vår filosofilärare.

Ungefär så här uttryckte han det:

" Han borde få cred för att han är en så trogen AIK-supporter att han far till Linköping, men han borde få en spark i baken för att han missar filosofin". 

Vissa kommentarer är ganska klockrena

Sokrates!

"Känn dig själv"

En grundläggande förutsättningar för att inte vardagen ska bestå av ständiga besvikelser,  behövligt för att man ska kunna välja nu vad man vill göra senare i livet, en bra sak för att kunna göra val även i vardagen som man kan bli nöjd med även under en längre tid.

Nu är det tid att gå på psykologsamtal med sig själv för att ta reda på vad jag i mina mörka sinnen har fått för mig att vilja göra. Vi får se vad jag kommer fram till efter att fundera under veckan.


Fågelkvitter i soliga Norrland

Tandläkaren är snäll, fågelkvittret drillar högt över nejderna och solen lyser på lägenhetens baksida. Framtiden är ett ovisst grått moln som tornar upp sig i just famtiden.

Klassfest i kväll, efter det hem och imorron slalom med familjen -Tommy +Emmy. Helgen är som vanligt med mig, planerad in i minsta detalj och utan tid för att slappa. På något vis lyckas jag alltid.

Min mosters yngre katt, Ruslana, har i veckan, oväntat för resten av familjen, blivit mamma för första gången. Fem stycken lurviga små knyten. Vi planerar för att komma och hälsa på den nyblivna familjen snarast och lyckoönska <3


Everybody keeps on doing somersaults


 

Leave the rythm to those who are dansing

Ibland önskar man att man hade en kropp som aldrig blev trött, utan bara fortsatte kämpa.  Eller inte kroppen, men sinnet.

Jag har haft ett riktigt bra lov, men inte alls ängnat det år varken vila eller eftertankte, utan fyllt mina dagar till fullo med roligheter. Detta straffar sig såklart i skolarbetet. Jag skyller mig själv.

Det jobbiga är att min dåliga prioritering också påverkar hur jag mår.
Jag är stressad. Inte bra.

Ska göra en massa skolarbete nu så att jag kan börja ta det lugnt.



 

Lov? Jag gör mer på lovet än på vardagarna..

Planering för sport"lovet"

Idag: cilla på stan, läxa, träning.
Morgondagen: OLOV <3 Rebecka
Fredag: Rebecka, Anna Tröjor, hem
Lördag: TGfilm
Söndag: Läxor, träning

Dax att börja

Livet kommer snart och jag borde bestämma mig vad som är mitt kall.
Ska ta tag i det. Måste



Annas min säger till mitt grumliga sinne
Ta tag i dit liv!

RSS 2.0