Partey

Nu är tentan avklarad, känns faktiskt ganska bra! Samma frågor som iprincip den gamla tentan som jag haft och tränat på, dock med namnen utbytta.

Hihi, och hon glömde att byta ut ett. "Kim har köpt en kamera... Hur kan du hjälpa Maria?"

Ehhh.. Whoot?

 

Jaja, iaf. Nu är det kvalborg idag = tentakalas

och valborg imorgon = Uppsala goes big feeest

 

Vi ses efter trevligheterna!

 


Peppar tenta!

Fast känner mig allt annat än lugn eftersom jag känner mig allt för lugn. Paradoxen är klar och tydlig. Det är helt enkelt för bra för att vara sant. Nej, jag hoppas på det bästa. Ska kliva upp extra tidigt imorron och duscha och plugga lite, för att helt enkelt hoppas att allt går vägen. Håll tummarna för mig! Tentatentatenta!

 


I like, somehow


Nehepp

Somnade igår när jag skulle plugga inför tentan. Nu blir det "sista dagen plugg" for life! Crap, det blir jobbigt. Önska mig lycka till!

Här är bilder på gårdagens promenad i stadsparken här i Uppsala! Finfint!

 

 


Plugg, plugg, plugg

Lägger upp en snygg remix av 2009 års hits, för att peppa mig själv. Och kanske någon annan, tentapluggande själ. Peppa, alltså. YEA!

 

The Black Eyed Peas - BOOM BOOM POW
Lady Gaga - POKER FACE
Lady Gaga Featuring Colby O'Donis - JUST DANCE
The Black Eyed Peas - I GOTTA FEELING
Taylor Swift - LOVE STORY
Flo Rida - RIGHT ROUND
Jason Mraz - I'M YOURS
Beyonce - SINGLE LADIES (PUT A RING ON IT)
Kanye West - HEARTLESS
The All-American Rejects - GIVES YOU HELL
Taylor Swift - YOU BELONG WITH ME
T.I. Featuring Justin Timberlake - DEAD AND GONE
The Fray - YOU FOUND ME
Kings Of Leon - USE SOMEBODY
Keri Hilson Featuring Kanye West & Ne-Yo - KNOCK YOU DOWN
Jamie Foxx Featuring T-Pain - BLAME IT
Pitbull - I KNOW YOU WANT ME (CALLE OCHO)
T.I. Featuring Rihanna - LIVE YOUR LIFE
Soulja Boy Tell 'em Featuring Sammie - KISS ME THRU THE PHONE
Jay Sean Featuring Lil Wayne - DOWN
Miley Cyrus - THE CLIMB
Drake - BEST I EVER HAD
Kelly Clarkson - MY LIFE WOULD SUCK WITHOUT YOU
Beyonce - HALO
Katy Perry - HOT N COLD


"Focus on listening"

Jag älskar Pappas focus när han tittar på mina matcher. Men jag kan ju anta, som försvar för honom, att den här kanske var tråkig. Jag tror att vi förlorade faktiskt. Och två stycken i laget hade glömt sina skor. Det minns jag.

 

 

 

 


School goes for the losers

Iväg till skolan snart för sista föreläsningen inför tentan, sen kanske lunch och tentaplugg med människor i klassen. Trevligt, trevligt!

Igår gjorde vi ett försök med att hänga upp våra affisher (hur stavas det eg?) på toan och jag måste säga att under de knappa 20 min de satt uppe var det riktigt snyggt! Tydligen räcker det inte med att använda tejp.. Funderar på att köpa bostick idag, så kanske de sitter lite bättre. Ni kanske kan få bilder när de sitter mer permanent :)

Men nu: Skola och tentaångest!


Välkommen, välkommen hit, vem du än är, vad du än är.

För er som inte märkt det.. Olovs blogg har härmed uppstått ifrån det döda!

Och tydligen har Sondre Lerche släppt ett nytt album under 2009.. Vilket jag fullkommligt har tappat i förglömskans suktande dal, eller helt enkelt slutigt ögonen för och helt missat. Jaja, här är iaf titelsången, som har en söt video.


Some things just don´t seems to be able to give up. Somehow, I really admire that

Trots att de var tvugna att växa igenom ett staket, gav de allt.

Naturen är bra otrolig ibland.

 

 


Trevlig dag

Helt enkelt
Mysigt

Spex
Spontanmusikanter vid ån
Kulglass
Pojkvän

"Jag ska döpa honom efter hans mor.. Mos.. es?"
Mamman blev just mosad under en "sten"..

Dåliga skämt avlöser varandra. Men det var roligt! Dock måste jag säga att min brors spex i Luleå var bättre. Ta åt dig Tommy!

Nu: sova, mysa. mysa, sova. Vi får se vilken ordning det blir på det hela.


The defenition of a real hero goes with the person that gives it

Tjuvlyssnat:

Matbutik, Veddige

En pojke ~6 står bredvid sin mamma ~35 i kassakön när hon betalar. Pojken fingrar fundersamt på en insamlingsbössa som står vid kassan.
Pojken (verkar fundera en lång stund innan han tillslut utbrister till kassörskan ~20): Rädda barnen! Försöker ni rädda barnen?
Kassörskan (osäkert): Eh… Ja, det gör vi.
Pojken (tittar upp på kassörskan med stora ögon): Men… Då är ju ni hjältar!


Studentstaden loves its life

Utan att se närmare på saken, utan samvetskval, snor jag Olovs dator ibland. Nu gör jag det. Ibland gör jag det. Inte alltid alltså, för jag har ju faktiskt en egen dator. Som jag sitter vid, ibland. Definitionen av ibland är:

då och då, emellanåt, någon gång

 

Emellanåt är ett väldigt vackert ord. Jag önskar att jag kunde lära mig att använda ord som emellanåt mer. Ord som säger något, som när man uttalar det, rullar sådär fint på tungan och ger en illusion av att man är en avancerad och sofistikerad människa som vet att använda fina och svåra ord. Andra ord som jag tycker passar bra under denna genre är ord som:


Storartat
Synnerligen
Icke
Dock


Jag har alltid velat ha en egen lista, alltså min personliga lista, på ord som jag tycker är de finaste i svenska språket, men jag har aldrig kommit fram till någon. Men man kan inte fly från sig själv och sina önskemål allt för länge. För det är svårt att fly när man flyr från det eller vem man är. Och jag är en lista på vackra ord. Om man tolkar mig på det udda sätt som jag skrev det som. Nänu.


Nu startar jag min lista på fina ord:


Paraply


Dis


Kalasfint


Snigel


Trippa


Kattfot

 

Nu är Olov snart framme i Linköping, där han ska framföra en Hasse och Tage konsert. Här sitter jag och bloggar. Snart sitter jag här, och läser konsumenträtt. Tenta nästa vecka. Kvalborg och Valborg. Synd att jag har tenta under ankracet. Men nu, slut på uppdateringen.

 

Bilderna är btw från Deviantart.com.


Gamla låtar, trötta ben och vaccinering

 

Återupptäcker gamla uppskattade bandet Simple Plan, njuter av mysig musik och trivs med låtar man kommer ihåg från gammalt i tiden. Livet går vidare och senaste veckan i Uppsala har spenderats på följande vis:

 

Vaccinerat mig med första sprutan av livmoderhalscancervaccinet

På den långa promenaden dit:

Upptäckt ett supermysigt café i utkanten av staden

Upptäckt en liten söt secondhandbutik i samma utkant av staden

På denna butik förskaffat mig en förträfflig lila sjal

 

Genom denna ganska maffiga promenad, samt det faktum att jag går ca 8 km till skolan varje dag:

Gått uppskattningsvis ca 3,5 mil hittils i veckan, träningen exkluderad

Sen har jag även tränat Pulsmedel (ett gympapass) på Friskis och Svettis

 

Smakat bläckfisk för första gången.. Gummi!

Besökt ett väldigt fint museéum, Gustavianum, rekommenderas!

Påbörjat projekt: "Pimpa toan med affischer" Bilder kommer senare!

Pluggat inför tentan på kvalborg, dvs torsdag nästa vecka.. Konsumenträtt, here we go!

Och mer, som jag inte kan komma ihåg just nu..

Ja! Och så har jag förstås tagit en massa foton på och njutit av alla vårblommor och knoppar som spirar runt om i stan, underbart att se hur världen verkligen vaknar till liv under vårens första trevande steg. Jag blir alldelens glad bara jag tänker på det! Önskar bara att jag hade en lite bättre kamera för ändamålet, macro är inte fy skam i sådana sammanhang.

Aja, nu orkar jag inte skriva mer, blir nog en tidig kväll tror jag.. Är trööööt, i armar, ben, huvud och allt.. Kanske tar tag i det lite mer grundligt mañana, menmen, sov gott allihopa! Vilket abrupt slut det blev, hoppsan.. Ni får en bild som jag tog med pappas kamera på en pionknopp i somras som ursäkt.. Alltså bilden, inte pionknoppen. Hursom.

 


Studenten, Från Fars Kamera

 


 


Här håller vi ställningarna!

 

Såklart vi gör!


Streetart goes Uppsala


Blåsippan ute i backarna står..

 

 

 


Revival, Oliver och gänget!

 

Men Oliver, tro på mig
Där regnbågen sänker sig
Där finns det en plats för dig
Där får du ditt hem

Det du drömmer om
det ska slå och bli sant en gång
Någonting är på gång
i New York City

Hör på stadens sång
Och fortsätt att drömma
det du drömmer om

Någonting är på gång
i New York City


Fanny tipsar


Lovelovelove

 

Dags att ta tag i livet.

 

Ska ta reda på min disktrasa som jag ska ta med till skolan imorgon, och hoppas (men troligtvis förjäves) att mitt jästa hamburgerbröd ska hinna mögla till laborationen imorgon. För som uppgiften är: "Ni ska även försöka få med ett mögligt livsmedel, gärna en bit mögligt bröd. Vi ska mikroskopera och mögel är så vackert att titta på!"

 

Jag ska även ta och läsa lite ur min fina, (har hört av kursare) tråkiga bok "barn i konsumtionssamhället". Måste börja satsa på skolan nu! Byebye


Sol i en regning och grå stad

Tillbaka i Uppsala efter ett kort påskuppehåll hemma i Hedis. Tyvärr blev jag förkyld nästan direkt jag kom hem, vilket gjorde att jag inte kunde göra lika mycket fysiskt (tex träna, åka skidor) som jag önskade. Men det var trots förkylningen riktigt kul att komma hem och hälsa på! Man hinner med en hel del på 6 dagar, även om man är sjuk.

Jag spenderade de första två dagarna i Skellefteå och träffade vänner, klippte mig, hälsade på Kaplanskolan igen, gick på stan och packade för att ta med mig saker till Uppsala. Sedan var jag hemma i Hedis och tillsammans med de andra i min familj, exklusive Pappa, förskyld.

Vi åkte slalom, hälsade på Moster med familj (och ny söt hund!), målade ägg, åt godis/god mat, såg film och gjorde påskris. Fördrev dagarna med att skapa nya minnen att trä upp som gnistrande pärlor på trådar.

Hittade även foton från i sommras som jag tagit med pappas kamera, kul att se lite nya bilder från studenten också! Jag lämnade av min bärbara dator hemma för att byta ut den mot en bättre, vilket gick sådär. Det verkar som att alla datorer känner för att krångla med mig. Varför vet jag inte, men på något vis har alla datoret en inbyggd tagg i sidan till mig. Hur nu det skulle se ut, med en tagg på en dator.

Åkte tillbaka till Uppsala på måndagkväll, träffade på tåget ett trevligt gammalt par som reste en hel massa och som berättade fängslande historier från deras inspirerande liv.

Tisdag innebar 3 årsdag! Olov överraskade när han mötte mig vid tåget och vi hade helt enkelt en underbar dag tillsammans.

Nu slår blommorna ut och det märks verkligen att våren är på gång i Uppsala! Träden knoppas, djuren vaknar, vattennivån i ån stiger eftersom de få snödrivorna som ännu är kvar sakta smälter och höjer det smutsbruna, vilda vattnet, till oväntade höjder. Människorna börjar tar av sig kläderna (bort med vinterjackan dvs!) och spontana picknikar och idrottsaktiviteter som vollyboll, kubb, basket, doppboll m.m dyker upp överallt i staden.

Igår var första mjukglassen, idag första humlan och fjärlilarna!



























Eftersom man tydligen inte kan vända på bilder i Ubuntu, ger jag er nu; "Den upp och ned vända blomman"












Move along

Go ahead as you waste your days with thinking
When you fall everyone stands
Another day and you've had your fill of sinking
With the life held in your
Hands are shaking cold
These hands are meant to hold

Speak to me, when all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
Move along
Move along


Fortsättning påsklov, "Mötet med vännerna."

 

 


Anna i Olovs glasögon

 

Jag i Olovs glasögon

 

Senare samma dag, flytt av västerbottenshus utanför lägenheten. Orsakade trafikkaos under dagen och verkade börja luta lite oroväckande när det åkte förbi oss också. Läskigt..

 


Påskledighet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0