Kultur!

Skellefteå behöver en positiv syn på kultur. Vi har ju en massa underbara sevärdheter som ingen märker. Ge oss mer kultur!

Vi har faktiskt en jättecool utställning på museét på Nordanå just nu. Denna var helt obefolkad när jag, Olov samt Emma bestämde oss för att ge den en chans. Namnet var "Bara människa" och den berörde mig verkligen. Vilka undangömda synpunkter man har! I en lite konstig stund av inlevelse tänkte jag att:  fördommarna i samhället bygger elektriserade taggtrådsstängsel mellan människor. Och då måste man hitta eluttaget och en avbitartång, sen tar man itu med sig själv.

Bara själva museét och omgivningarna är ju underbara. Här är en fågelflock som brukar cirkulera runt svandammen på sommrarna.



Så här beskrivs utställningen på Skellefteås kommuns hemsida: 

Varför bryr vi oss så mycket om vilket kön någon tillhör? Måste man välja? Räcker det inte med att bara vara människa?

Fotografier av Linda Forsell, 17.8 - 10.9 2008

Fram till den 10 september visar Skellefteå museum i utställningslokalen "Tillfället" fotografier av Linda Forsell. Linda har dokumenterat personer som rör sig i gränslandet mellan den kvinnliga och den manliga världen. Kan du se vem som är man och vem som är kvinna? Vad är en man, en kvinna och varför bryr vi oss så mycket om det? Linda vänder upp och ner på begreppen. "Bara människa?" väcker frågor om andra och om dig själv.

 

Arrangör: Skellefteå museum


Kommentarer
Postat av: Siri

Åh, den utställningen har jag ju läst om och till och med varit sugen på att fara på...

2008-08-31 @ 14:28:18
URL: http://dynamene.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0